Sobre la Parròquia

​Són molts els anys que té aquesta Parròquia i un gran nombre d'històries i vivències les que alberguen les parets d'aquest temple. Fes click ací si vols conèixer i poc més de la història de la Basílica menor de Sant Jaume d'Algemesí.

​La coneguda Festa a la Mare de Déu de la Salut, que recentment ha rebut el guardó de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, se celebra els dies 7 i 8 de setembre. Una festa feta pel poble i per al poble, en la qual col·labora un gran nombre de gent seguint les tradicions que temps enrere deixaren els nostres avantpassats. Si vols conèixer un poc més com els ciutadans d’Algemesí vivim la nostra festa, fes click ací.

​L'orgue parroquial recentment construït (2011) aporta gran solemnitat a les celebracions litúrgiques, a més a més contribueix a fomentar la cultura musical al poble d'Algemesí, fes click aci si vols saber un poc més sobre aquest gran instrument.

​La Beata Josepa Naval i Girbés és un clar exemple de model a seguir entre els ciutadans i ciutadanes del poble d’Algemesí. Una seglar de la nostra parròquia que durant la seua vida es dedicà a treballar amb i pels demés. La seua vida es troba relatada a la següent pàgina; actualment també hi ha una pel·lícula que ens explica com visqué: "El sabor de la sal", que es pot adquirir a la sagristia.

​Des de temps antics, els cants són una part molt important de les cel·lebracions litúrgiques, i un dels principals grups que col·labora a la parròquia és l’Schola Cantorum, fundada per Diego Ramón i Lluch. Aquesta entitat, en particular, ofereix diversos concerts a la basílica durant tot l’any.

Si vols conèixer més sobre l’Schola pots fer click ací.

​Sent un dels llocs preferits tant de xiquets, de joves, com de majors de la parròquia i de tot el poble d'Algemesí, el campament Mare de Déu de la Salut, construït l’any 1978, és una part insustituible de la nostra comunitat.

Es troba a la Serra d’Enguera, al poble de Navalón de Arriba, un lloc molt especial per anar a fer convivències i campaments amb xiquets i joves de totes les edats. Entra i fes una ullada a aquest meravellós racó de la muntanya; no t’ho pots perdre!