Anunci de la paraula

Preparació al baptisme

 

 

Catequesi d'infància

Moviment Juvenil

Catequesi de confirmació.

Preparació al matrimoni.

Catequesi d'adults

Formació de premonitors

Formació de monitors

 

 

 

 

 

Formació de joves

 

 

Acció Catòlica

Vida Creixent

Grups de matrimonis.

Please reload

La catequesi d'infància està organitzada en tres cursos coincidint amb els tres primers cursos de Primària.

El primer curs està centrat en el despertar religiós dels xiquets i els dos següents a la primera iniciació sagramental.

El tercer curs està determinat per la celebració dels sagraments de la Penitència i l'Eucaristia, que se celebraran en Quaresma i Pasqua. 

Els pares i padrins són convidats a una catequesi de preparació al Baptisme que realitzen uns matrimonis encarregats de la pastoral pre-baptismal.

Està organitzat en quatre cicles que comprenen dos cursos cadascú. Fan sessions setmanals que consisteixen en diferents tipus d'activitats lúdic-formatives els dissabtes, de 16 a 18 h, en acabar participen en l’Eucaristia (missa dels xiquets).

Per cicles preparen l’Eucaristia dominical quan els toca. També hi ha alguns catequistes que assagen i animen el cant en les celebracions.

La catequesi de confirmació comprèn tres cursos en sessions setmanals els dimecres i els dissabtes.

Els catequistes treballen amb els joves formant-los en la fe

i els valors cristians des d'una perspectiva més actual i crítica.

Hi ha un grup d'adults en la parròquia que segueix un itinerari de reflexió en sessions setmanals i que té una llarga trajectòria de formació.En un ambient de respecte i pluralitat es van contrastant opinions i buscant la veritat, guiats per la Paraula de Déu i el Magisteri. El tema de formació per enguany és la presència del laic a les realitats del món.

L'Acció Catòlica és una associació pública de fidels que té el seu origen en el mateix ser de l'Església i la seua finalitat és la de la mateixa Església, la evangelització. No assumeix com propi un o altre camp de l’apostolat particular, sinó la finalitat de l'Església, l'anunci de l'Evangeli a tots els homes i ambients. Per tant el carisma propi és no tenir carisma propi sinó prestar disponibilitat a totes les necessitats de l'Església en cada lloc.

L'Acció Catòlica té una llarga història de presència en la nostra parròquia. Es pot considerar que la llavor de la Beata Josefa Naval Girbés, la “Sra. Pepa” ha germinat i ha donat fruit, entre d’altres, en l’esperit de l’Acció Catòlica. En aquest moment està integrada per una gran majoria de persones majors.

És un Moviment d’Apostolat seglar de persones jubilades i majors. És un moviment de seglars, dirigit per seglars. La seua finalitat és dur el missatge evangèlic als majors i jubilats, perquè aporten a la societat i a l'Església la seua fe, la seua experiència i el seu temps disponible. A la nostra parròquia hi ha 16 grups diferents amb un responsable al front de cadascun d'ells.

Els monitors i premonitors tenen una formació específica al llarg del curs més centrada en temes sobra la seua missió de cara a les activitats que realitzen.

A més a més participen de les ofertes de formació de la parròquia.

Són dos grups joves de diferents edats que tenen una tasca pastoral a la parròquia (catequesi de Confirmació, Càritas) i que, mensualment, es reuneixen per a la seua formació com a cristians.

Un grup de matrimonis acompanyats pel rector ofereixen acollida i cursets prematrimonials a les parelles que demanen casar-se.

Els premonitors del Moviment Juvenil, que són aquells que han entrat a formar part en l'últim any del grup de monitors reben una formació per tal d'aquirir les idees bàsiques per treballar amb els xiquets. Generalment, aquesta formació és a càrrec de monitors i monitores més experimentats.

 

Grups de matrimonis que segueixen l'espiritualitat i dinàmica dels Equips de la Mare de Déu (Equipos de Nuestra Señora); altres la espiritualitat de Vida Creixent i altres del moviment parroquial.